Categorieën
Blog

Ineens was ik trots

Ineens was ik trots. Trots en ik voelde me verbonden. Heel vreemd want ik kan me maar vaag herinneren dat we een paar woorden hebben uitgewisseld. Volgens mij stelde zij de vraag: “waarom zouden mensen niet zelf een film maken?” Ik zei toen: “Dat kan ook. Tja, waarom zou je perse een film willen van Het Filmkado? Ik denk omdat ik het kan. Stel jij denkt jij kan het beter, dan.. jij kan het beter dan. “ Natuurlijk was dat niet het gewenste antwoord, want ik had duidelijk moeten aangeven wat mijn meerwaarde was, maar daar had ik vooraf niet bij stilgestaan.

Ik was namelijk gevraagd om bij het Start Slim Traject* te vertellen over de ups en downs tijdens het opzetten van Het Filmkado. En ik had er geen enkele seconden over nagedacht dat er interactie zou zijn. Hoewel die vraag me dus overviel en ik daar in mijn blote kwetsbaarheid stond, vond ik het een prettige ervaring en kijk ik er met plezier naar terug.

Omdat ik enthousiast was over een creatieve foto die ik voorbij zag komen op facebook, like-te ik de pagina van een onbekende. Ze herkende me en ze stuurde een berichtje. Ze had bij de presentatie gezeten. Vrij snel na de berichtuitwisseling wist ik wie ze was. Wat toevallig dat ik haar werk ook leuk vind!

Maar nu ben ik dus trots. Plaatsvervangend. Misschien omdat ik weet wat het inhoudt om via deze weg een eigen bedrijf op te zetten? Ergens is het natuurlijk raar dat ik trots ben, want echt kennen doe ik haar niet en ik weet ook niet hoe zij die periode heeft ervaren. Maar als ik zie hoe zij aan de weg timmert en hoeveel energie er van haar berichtjes af spat, dan kan ik alleen maar heel blij zijn.  En trots dus!

*Mensen die het Start Slim Traject volgen zitten in de WW. Ze krijgen tijdens dit traject de mogelijkheid om te onderzoeken of ze een eigen bedrijf willen opzetten. Ze schrijven hun ondernemingsplan onder begeleiding van studenten van Avans. – Dit traject heb ik in 2015 ook doorlopen.

Klik op het filmpje, dan zie je het gedeelte van de presentatie waar ik over schrijf. Zoals je ziet had ik me (achteraf gezien) beter voor kunnen bereiden, gelukkig ben ik wel weer een ervaring rijker.

 

2 reacties op “Ineens was ik trots”

Ondanks dat je je kwetsbaar opstelt ben je juist heel sterk door je niet van de wijs te laten brengen door hoe men van je verwacht te moeten ondernemen. Goed bezig Tina

Reacties zijn gesloten.