Categorieën
Blog

Pitch bij Anders Omdernemen

In het openbaar spreken voor zo’n 130 ondernemers.. zou jij dat durven? Ik dacht dat ik dat wel zou kunnen en daarom schreef ik me in voor de pitch van 100 seconden bij Anders Omdernemen. Ik wilde namelijk vertellen over mijn bedrijf Het Filmkado.

 

De eerste 10 seconden van mijn pitch gingen goed en ik had ook al een grap gemaakt. Toen ik wat verder in mijn verhaal was, werd ik overvallen door mijn emotie. Ik keek de zaal in en zag tussen de onbekende, allemaal bekende gezichten. Ik werd aangekeken en ik voelde dat ik nu echt moest gaan knallen. Maar… ik wist niet meer wat ik verteld had en ook niet meer wat ik nog kon zeggen. Ik klapte dicht.
Even stond ik daar ongemakkelijk te zijn. Toen schoot de dagvoorzitter Hans Goossens me te hulp. Hij stelde me vragen en daardoor kon ik de draad weer oppakken. Toen ging het aardig.
Toen ik klaar was kreeg ik een groot applaus maar het liefst wilde ik linearecta de deur uit lopen om thuis onder de dekens te gaan liggen. Maar dat ging niet. Gelukkig.
Ik kreeg mooie, pure reacties uit de zaal. Sommige mensen spraken me aan en zeiden dat ze er ook over hadden nagedacht om te pitchen maar dat ze niet durfden. Tegen die mensen zou ik willen zeggen, gewoon doen! Volgens mij ben ik het beste voorbeeld geweest van hoe het niet moet, en toch heb ik mensen geraakt met mijn verhaal, dus wat kan je overkomen als je het wel doet? Ik laat deze link zien, misschien heb je er iets aan, al is het maar om te lachen.

Andere mensen wilde hun eigen verhaal vertellen en gaven me complimenten dat ik ze had geraakt. Er was veel herkenning bij ze door wat ik had verteld. Ondanks dat ik er tijdens en direct na mijn pitch spijt van had, was het voor mij een zeer waardevolle ervaring. Eerder had niemand van Het Filmkado gehoord en nu bereikte ik zo’n grote groep mensen. Mede dankzij de organisatoren van Anders Omdernemen www.andersomdernemen.nl (die ook nog de foto’s hebben aangeleverd, dank daarvoor).


Het business evenement Anders Omdernemen werd gehouden op natuurbegraafplaats de Maashorst te Schaijk op 21 maart 2017.

De foto is gemaakt door de fotograaf van Anders Ondernemen en ik heb toestemming gekregen om ze hier te plaatsen.

 

3 reacties op “Pitch bij Anders Omdernemen”

Stoer Tineke. Durf jezelf te zijn. Heel mooi. Je mag trots op jezelf zijn.

Diep respect en eer voor mijn zusje die dit zomaar even doet…. en niet zomaar…. het was nog maar 11 dagen geleden dat jouw lieve kleine nichtje van 6,5 maanden jong haar uitvaart had.
Ze was nog maar 16 dagen daarvoor plotseling overleden.
En jij gaat dan jezelf zo wegcijferen? Echt niet doen lieve Swie, je bent een kanjer, supersterk een megaheld die er tijdens het diepste van diepste onmachtgevoel en verdriet voor ons was (en is) en dan ga je “gewoon” naar een evenement over het leven en de dood, je bent overvallen door verdriet en emoties, puur jezelf, superknap dat je dit dan kunt, wilt en doet.
Ik denk dat er maar weinig mensen dit zouden kunnen doen in jouw situatie.
Ben trots, geloof in jezelf en je filmkado. Ik geloof in ieder geval in jou! Dikke kus

Geweldig Tineke. Geweldig.
Vooral toen je het niet meer wist….toen werd je helemaal sterk.
Ik heb echt genoten. Grote klasse.!!! Jeleert al heel snel.
Compliment. Groet Henk Pennings

Reacties zijn gesloten.