Categorieën
Blog

Weet jij wat een veelkunner is?

Wat wil je later worden? Dat was een van de vragen die gesteld werd in vriendenboekjes. Toen ik klein was wilde ik prinses worden, maar in de puberteit had ik meer moeite met het beantwoorden van deze vraag en uiteindelijk was mijn antwoord dan steeds: bruin. Dat vond ik grappig en bovendien was ik niet echt bruin dus dat mocht ik wel worden.
Momenteel is het later en kan ik deze vraag nog steeds niet helder beantwoorden. Natuurlijk heb ik werk gehad waarvoor ik gestudeerd heb, maar na verloop van tijd paste dat niet meer bij me. Ergens best vreemd, zeker als ik het vergelijk met mensen uit mijn omgeving die jaren bij dezelfde werkgever kunnen werken.
Ik heb al een hele zoektocht achter de rug waarbij ik veel heb geleerd over mijzelf en over het leven. Ik was dan ook heel blij toen Het Filmkado zich aandiende! Hier kan ik echt mijn passie en drang naar het helpen van mensen in kwijt.

Maar daarnaast is er ook nog het stukje nieuwsgierigheid naar uiteenlopende onderwerpen. Er zijn zoveel dingen die ik wil weten. Daarom ben ik de ene keer aan het fermenteren terwijl ik me weer een andere keer buig over het bewerken van tekeningen met photoshop, of maak ik aantekeningen over de geschiedenis van Polen. Vaak leer ik me de techniek zelf aan. Dan duik ik er helemaal in om me vervolgens weer op iets anders te richten. De afgelopen jaren zijn er dus al veel nieuwe hobby’s de revue gepasseerd.

Die nieuwsgierigheid heeft natuurlijk 2 kanten. Enerzijds heel leuk en fijn omdat ik breed geïnteresseerd ben en altijd wat te doen heb. Tegelijkertijd zo lastig, want dan blijf ik mijn richting maar spreiden. Gemakkelijker zou zijn als ik voor 1 ding zou (kunnen) gaan.
Dat leek te gaan lukken met Het Filmkado, maar toch komen er steeds andere dingen op mijn pad die ik óók leuk vind!
Daarom dacht ik dat het aan mijn gedachtepatroon lag en dat ik iets moest veranderen, maar ik kwam er niet achter wat dat was of hoe ik dat kon doen. Dat maakte me weer onzeker en ook onrustig, want ik vond het tijdverspilling en ik vond ook dat ik me 100% moest inzetten voor Het Filmkado.

Er viel een kwartje toen ik het filmpje van de TEDtalk van Emilie Wapnick zag. Zij heeft het in haar filmpje over multipotentionalite en daar herkende ik mezelf in. Iemand anders noemt het ook wel veelkunner, een woord wat me net wat meer zegt.

Beschrijving van een veelkunner:
Veelkunners focussen zich op 1 ding om zich (als ze het zichzelf eigen hebben gemaakt) vervolgens te richten op een ander onderwerp.
Ze combineren ideeën.
Ze zijn al vaak beginners geweest en zijn dus niet bang voor nieuwe uitdagingen.
Bovendien brengen ze hun ervaring mee en is dus niks he-le-maal nieuw.
Ze denken vaak out of the box en passen zich (snel) aan de situatie aan.

Dus dán is het helemaal niet erg dat ik doe zoals ik doe. En dan is het ook geen tijdverspilling. Dan is het gewoon zoals het is en blijk ik gewoon erg nieuwsgierig.

Wat ik wel grappig vind is dat ik mezelf nu herken in deze term, maar dat ik me in het verleden ook herkend heb in HSP. Dat ik vroeger geloofde in god en daarna in “iets”. Maar toen meer mensen verkondigde dat ze in “iets” geloven, ik me daar niet meer mee kon spiegelen en ik me meer kon vinden in de term: het universum. Dit onderwerp nu dus actueel voor mij, maar gezien de resultaten uit het verleden, komt er vast iets anders op mijn pad waarin ik mezelf herken. Zo blijf ik mezelf dus ontwikkelen, ook interessant!

Ik ben nu 32 weken zwanger en ik heb nog zeker een werk gerelateerde wens, namelijk dat ik een baan krijg welke ik kan combineren met mijn werkzaamheden voor Het Filmkado. Waarbij ik mijn veelkunners eigenschap kan inzetten. Zoals je hebt gelezen ben ik breed geïnteresseerd en zit ik niet snel stil, dus als je nog een baan weet, of een heel leuk bedrijf hebt of kent, dan hoor ik dat heel graag! En dan zal ik beloven dat ik mijn nieuwsgierigheid en mijn ervaring mee neem!

Één reactie op “Weet jij wat een veelkunner is?”

Reacties zijn gesloten.