Over Tineke

Mijn naam is Tineke Goorts. Ik ben 35 jaar en woon samen met Mark en onze dochters Jula en Reva in Tilburg. Ik heb verschillende passies. De ene passie blijft langer hangen dan de andere. Maar waar ik echt blij van wordt, dat is van persoonlijk contact. Van kletsen en luisteren, van mooie dingen zien en creatief bezig zijn. Van mensen helpen word ik ook blij, maar dat is geen passie. Met Het Filmkado kan ik dit allemaal combineren.

Ik ben nieuwsgierig en wanneer ik een “klik” heb met iemand dan wil ik graag meer weten over diegene. En omdat ik vind dat deze informatie niet verloren mag gaan, wil ik dit graag vastleggen.

Wat word ik toch blij van levensverhalen. Het luisteren, het observeren, het huiselijke, de connectie met elkaar, het filmen, het monteren, het overhandigen van de film. Ik hoop altijd dat ik het goed doe. Ik heb gemerkt dat mensen zich snel op hun gemak voelen bij mij. Daardoor kunnen we snel tot de kern van het verhaal komen.

Laatst kreeg ik na het overhandigen van een persoonlijke film deze opmerking te horen: “Ik vond het heel fijn dat jij kwam filmen, ik durfde gewoon te zijn wie ik ben. Dat is volgens mij de kracht van jouw Filmkado. Een gelikte cameraman zou het wel kunnen zeggen, maar bij jouw voel ik dat je het meent.”
Dat vind ik een mooi compliment en wil ik graag delen.

Lieve groetjes,

Tineke

Het Filmkado, Tineke

“Ik vind het belangrijk om iets voor anderen te betekenen. Dit doe ik door met mensen in gesprek te gaan, ze vragen te stellen en dit vast te leggen op video. Mijn doel  is om de kernwaarden van een persoon naar voren te halen en deze persoon in zijn of haar kracht te laten zien, terwijl hij/zij gewoon zichzelf is.

Ik vind het mooi om de persoon vast te leggen zoals hij/zij is. Het leven is onvoorspelbaar en deze beelden kunnen zo ontzettend waardevol zijn wanneer iemand er niet meer is of als diegene, om wat voor reden dan ook, verandert. Je kunt kracht halen uit de waardevolle lessen die iemand je geeft en doordat dit vastgelegd is op video, kun je er elk moment op terugpakken.”